Op een eenvoudige manier elektronisch voorschrijven.

klik hier voor instructievideo's -

 


Uw Praktijk

Registratie - BIG-geregistreerd arts? Dan kunt u gebruik maken van e-apotheek. Aanmelden doet u hier.

Web App - e-apotheek kan op iedere PC, Mac, iPad of andere tablet gebruikt worden. En als web app is de software altijd up-to-date.

Inloggen - U ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord. Om in te loggen heeft u een sms-code nodig (twee-staps-verificatie). Deze sturen wij naar uw mobiele telefoon.

Authorisatie - U ontvangt vlak voor het verzenden een signeercode waarmee u het recept digitaal ondertekent.

 

Bevestiging - Na de elektronische verzending ontvangt u een bevestiging per e-mail, met een kopie van het recept ter archivering.

Verstrekking- Het e-apotheek EVS ontvangt terugkoppeling uit het Apotheek Informatie Systeem van eFarma. De medicatiehistorie, en de status van de terhandstelling worden dus automatisch bijgewerkt in uw e-apotheek app.

Apotheekkeuze - Het recept wordt verwerkt door apotheek eFarma, en bij de patiënt thuisbezorgd. Wilt u het recept naar een andere apotheek sturen? Dan kunt u dit aangeven tijdens het verzenden. 

Abonnementskosten - Omdat e-apotheek door eFarma ter beschikking wordt gesteld betaalt u geen abonnementskosten.

.


Patiënten

Patiënten - Kies uit eigen patiënten of voeg een nieuwe patiënt toe. Dit gaat eenvoudig op basis van NAW-gegevens, BSN en Geboortedatum.

Tijdens het invoeren van een recept bouwt uw patiëntenbestand zich vanzelf op. U hoeft een patiënt dus maar één keer in te voeren

BSN - Houdt het BSN van de patiënt bij de hand. Zonder BSN kunt u geen patiënten invoeren

 

Selectie - Een deel van de naam invoeren is voldoende om de patiënt te selecteren.

Zorgverzekeraar - Verzekeringsgegevens worden via VECOZO gecontroleerd. U hoeft verder niets in te vullen.

LSP - Nieuwe patiënten vragen wij toestemming te geven voor de medicatieoverdracht via het LSP.

Ad Usum Proprium - Middelen voor praktijkgebruik zijn via e-apotheek eenvoudig (bij) te bestellen. Wanneer u dit wenst maken wij een AUP-account voor u aan.


Medicijnen

Voorschrijven - Voeg regel voor regel de medicijnen met dosering en het innameadvies toe aan het recept.  De medicatiehistorie wordt bijgehouden. Daaruit kan bij een vervolgconsult eenvoudig de te herhalen medicatie gekozen worden.

Assortiment - Dit omvat alle in Nederland geregistreerde medicijnen voor extramurale verstrekking.

Voorschrijven op stofnaam - Medicijnen worden op stofnaam weergegeven.

Zoekfunctie op merknaam - Er kan op merknaam gezocht worden. De stofnamen worden dan weergegeven in het zoekresultaat.

Iteratie - Uit de medicatiehistorie kunnen eenvoudig één of meerdere regels gekopieerd worden om een recept te itereren.

Dosering en gebruik - De dosering kan worden ingevoerd volgens de WCIA25 standaard. Aanvullende inname-adviezen worden getoond. 

Reden van voorschrijven - Het is mogelijk een ICPC-code te kiezen per voorschrift. Voor de 23 geneesmiddelen (klik hier voor de lijst) waarvoor dit verplicht is wordt dit aangegeven. 

Vrije tekst - Er is extra ruimte gereserveerd voor opmerkingen bij ieder voorschrift. Bijvoorbeeld een iteratie.

Eigen artikelen - Zijn er artikelen die u mist in het assortiment? Dan kunnen wij die voor u toevoegen aan uw voorkeurslijst. 


Medicatie-controle

Terugmelding -Relevante medicatiebewakings-signalen die in het AIS worden gegenereerd worden via e-apotheek teruggemeld. Via de berichtenicoon zijn de meldingen per patiënt of per praktijk oproepbaar en verwerkbaar.

Feedback -Tijdens de verwerking van deze signalen kunt u feedback geven aan de apotheek. De receptverwerking wordt dan -indien nodig- aangepast.

Dosering - Bij overschrijding van de maximale dosering of doseerfrequentie wordt een terugmelding getoond.

Interacties - Wisselwerkingen tussen de voorgeschreven medicijnen en de bekende medicijnhistorie worden teruggemeld en opgeslagen.

 

Contra-indicaties - Als er in het patiëntdossier indicaties bekend zijn - deze kunt u zelf bijhouden - signaleert e-apotheek of er contra-indicaties gelden. De lijst contra-indicaties waarop wordt bewaakt vindt u hier.

Dubbelmedicatie - Als de gebruikstermijn bekend is wordt dubbelverstrekking gesignaleerd. Ook pseudo-dubbelmedicatie met soortgelijke geneesmiddelen wordt gecontroleerd.


Medicijn
kosten

Declaratie - De kosten binnen de basisverzekering worden bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Eigen bijdrage of niet vergoed - Wanneer (een gedeelte van) de kosten niet worden vergoed ontvangt de patiënt een pdf-nota en een betaallink om de betaling online uit te kunnen voeren via iDeal. 

Praktijkkosten - Heeft u medicijnen voor praktijk-gebruik (AUP) besteld? Dan ontvangt u maandelijks een nota via Famed met een betaaltermijn van 30 dagen.


Aflevering

Thuisbezorging - De medicijnen worden op dinsdag tot en met zaterdag thuisbezorgd.

Levertijd - De levertijd bedraagt 1 tot 2 werkdagen, mits het product leverbaar is.

Verzendstatus - Via e-apotheek blijft u op de hoogte van de verzendstatus.

Apotheekkeuze - Kiest uw patiënt voor een andere apotheek dan eFarma? Dan ontvangt u het vervaardigde recept als e-mail, klaar om door te sturen of af te drukken op papier.


Helpdesk

Vragen? Stuur ons een bericht via het contactformulier of bel ons op 0251 - 22 55 25 (ma-vr 9:00-17:00). Wij helpen u graag!