Over e-apotheek

De e-apotheek applicatie wordt beschikbaar gesteld door apotheek eFarma. e-apotheek is een elektronisch voorschrijfsysteem (E.V.S.) waarmee artsen digitaal recepten kunnen doorgeven aan apotheek eFarma. Ook is het mogelijk - wanneer de patiënt daarvoor kiest - om de elektronisch voorbereide recepten te verstrekken aan een andere apotheek.

e-apotheek werkt conform de richtlijn elektronisch voorschrijven (2013) van de KNMG en de norm elektronisch berichtenverkeer NEN7503.

eFarma is een landelijke werkende apotheek die de medicijnen bij de patiënt thuisbezorgt. Inmiddels heeft eFarma - opgericht in 2000 - ruime ervaring opgebouwd met thuislevering van receptmedicatie aan meer dan honderdduizend cliënten.

Voor wie?

e-apotheek is bestemd voor:

  • iedere BIG-geregistreerde arts
  • iedere BIG-geregistreerde tandarts, verloskundige of daartoe bevoegde gespecialiseerde verpleegkundige die - binnen hun deskundigheidsgebied - medicijnen willen voorschrijven.
  • optometristen en mondhygiënisten die - binnen hun deskundigheidsgebied - medicijnen willen bestellen ten behoeve van praktijkgebruik.